Kennis

Zelfbestuivende Hardy perenrassen


Zelfbestuivende Hardy perenrassen


Hardy perenbomen zijn degenen die in staat zijn om te groeien en vrucht dragen, zelfs in koude of warme klimaten zijn. De meeste zijn cultivars van Pyrus communis, of de Europese peer, die een traditionele peervorm en zacht, sappig vruchtvlees heeft. Hoewel de meeste Europese perenbomen vereisen bestuiving door een andere peer, een zeer weinigen zijn zelfbestuivende of self-vruchtbaar. Thuis tuinders die willen een perenboom groeien, maar leven in koud of zeer warme klimaten en hebben beperkte ruimte, moeten overwegen een winterharde, zelfbestuivende variëteit.

Kieffer Pear

De Kieffer peer is een hybride van Pyrus communis en P. pyrifolia. Het is zeer sterk, produceert dikke, groen-geel fruit - en zal gedijen in het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) planten winterhardheid zones 4 tot en met 9, volgens de Arbor Day Foundation website. Het is ook zelf-bestuiven, maar zelfs dan zal het meer fruit produceren als beplant met een bestuiver. Kieffer perenbomen gewoonlijk tussen 15 en 30 voet, met een luifel breedte tussen 12 en 20 voet.

Bartlett Pear

Bartlett peren zijn populair voor een reden. Hardy en compact, ze produceren de beste kwaliteit van het fruit van alle perenbomen, volgens de Universiteit van Californië Extension website. In feite, Bartlett bomen goed voor meer dan 75 procent van de commercieel geteelde peren in de wereld. Helaas, ze alleen zichzelf bestuiven in de dorre westen, met inbegrip van de valleien van Zuid-Californië. Bartlett peren groeien in USDA zones 5 tot en met 7 en hebben een maximale hoogte en breedte van 20 voet.

Southworth

Southworth perenbomen zijn zeer winterhard en kan temperaturen zo laag als 10 graden C onder nul F. Deze sterke, zelfbestuivende boom wenselijk om zijn winterhardheid en fruit, dat is vergelijkbaar in grootte, vorm en smaak aan het populaire Bartlett variëteit is overleven.

Nova

Nova is een perenboom die temperaturen kunnen overleven ver onder nul. Deze veelzijdige vrucht niet vroeg uit de boom vallen net als veel andere perenrassen en is self-vruchtbaar. De vrucht kan worden geconsumeerd voordat het rijp is, of nadat het rijpt op de boom in medio september.

Manning-Miller

Manning-Miller is beoordeeld als "zeer sterke" door St. Lawrence Nurseries van New York. Deze zelf-bestuiven perenboom beschikt steviger vlees dan veel die opstaat goed op de verwerking en opslag. Deze sterke boom is ook een productief producer.

Californië

Californië is een hybride van de rode Bartlett en Comice rassen. Deze boom is zelfbestuivend en oogsten eerder dan de meeste, in augustus. In tegenstelling tot veel andere rassen, wordt dit beschouwd hardy voor zijn warmte tolerantie. Deze productieve boom zal gedijen, zelfs in de hete, binnenland valleien.

Comice

Comice is een sterke, warmte-hardy peer die vaak wordt gebruikt in cadeauverpakkingen, omdat het schip zo goed. Het is self-vruchtbaar alleen in de dorre westen. Het heeft een ronde vorm met een korte hals en geel naar groen huid met gebieden van rood.

Warren

Warren is een uitstekend dessert peer, met zachte, zoete vruchtvlees. Winterhard tot -6,67 ° C onder nul F, het is ook self-vruchtbaar, resistent tegen bacterievuur en slaat zeer goed.

Related