Kennis

Wat zijn de tekenen en symptomen van een traag werkende schildklier bij kinderen?


Wat zijn de tekenen en symptomen van een traag werkende schildklier bij kinderen?

De schildklier is een orgaan verantwoordelijk is voor de productie van hormonen die de stofwisseling en chemische processen zoals groei en ontwikkeling regelen, schrijft Robyn Koumourou, auteur van een boek over traag werkende schildklier. Soms doet de schildklier niet goed functioneren en is ofwel overactieve en produceert teveel hormoon (hyperthyreoïdie) of is traag en niet genoeg hormoon (hypothyreoïdie) produceren. Het is belangrijk om hypothyreoïdie symptomen te herkennen en medische hulp voor de diagnose en behandeling omdat hier de aandoening aanzienlijke invloed op de groei en ontwikkeling van het kind.

Algemeen Borden en Symptomen

Personen (inclusief kinderen) die hypothyreoïdie kan vermoeidheid, traagheid, constipatie, gewichtstoename, gevoeligheid te ervaren koude, hese stem, spierzwakte, zwellingen in het gezicht en de veranderingen in de huid, haar en nagels, volgens de Mayo Clinic. Hypothyreoïdie patiënten van elke leeftijdsgroep kunnen ervaren deze algemene symptomen, maar kinderen en adolescenten kan extra symptomen die volwassenen niet hebben. (Referenties 3 & 4)

Voorbijgaande hypothyreoïdie

Sommige baby's kunnen voorbijgaande (tijdelijke) hypothyreoïdie, waar ze presenteren abnormale schildklierhormoon niveaus als ze worden geboren hebben. Echter, dit onregelmatige niveau van schildklierhormoon weer normaal na enige tijd verstrijkt; zodra de hormonen te stabiliseren, zal het kind niet nodig langdurig te behandelen volgens Children's Hospital in Boston.

Congenitale hypothyreoïdie

Een andere aandoening die van invloed kan zijn pasgeborenen is congenitale hypothyreoïdie. De eerste symptomen van een baby met deze aandoening zijn slechte eetlust, constipatie, lage lichaamstemperatuur, trage hartslag, geelzucht, verhoogde slaperigheid en verminderde huilen, schrijft Koumourou. Bijkomende tekenen van congenitale hypothyreoïdie die zich ontwikkelen na een aantal weken van de geboorte zijn: een slechte groei en ontwikkeling, hees huilen, navelbreuk (marine steekt), droge huid en haar, trage reflexen en een vergrote tong, volgens Koumourou en Children's Hospital in Boston. Als de baby niet is behandeld door dit punt, helaas, is er een goede kans dat hij al blijvende hersenschade heeft geleden.

Hypothyreoïdie bij kinderen en adolescenten

Omdat hypothyreoïdie ontwikkelt zich langzaam bij kinderen en adolescenten, kunnen artsen een uitdagende tijd de diagnose van de aandoening. Ongeacht, kunnen bepaalde symptomen een arts leiden tot hypothyreoïdie als een potentieel probleem bij kinderen te overwegen; bijvoorbeeld een afname in groeisnelheid, abnormaal korte ledematen en vertragingen in gebitsontwikkeling, zoals door Children's Hospital in Boston. Langzame groei (hoogte) en vertraagde seksuele ontwikkeling (puberteit) en algemene symptomen van hypothyreoïdie zoals vermoeidheid, gebrek aan energie, gevoeligheid voor kou, gewichtstoename en constipatie zijn kenmerkend adolescenten met traag werkende schildklier. Volgens Koumourou, struma of zwelling van de wervelkolom door de schildklier wordt ontstoken, verschijnen. Bovendien kan een knobbeltje (forfaitair) ontwikkelen in de schildklier, bevestigt dat schildklier ziekte aanwezig is, volgens het Children's Hospital in Colorado.

Related