Kennis

Wat verhoogt lage cholesterol?


Wat verhoogt lage cholesterol?

Hoog cholesterolgehalte is een aandoening die optreedt wanneer er teveel cholesterol in het bloed. Deze aandoening kan erfelijk of afgeleid van de voeding middelen zijn. Als uw cholesterol hoog is, het minimaliseren van uw consumptie van voedingsmiddelen die cholesterol bevatten. Om dit te doen, moet je weten wat voedingsmiddelen cholesterol of vetten die slechte cholesterol verhogen bevatten.

Wat is cholesterol?

Cholesterol is een wasachtige stof die voorkomt in cellen en bloed. Cholesterol maakt celmembranen, maar in hoge concentraties kunnen hypercholesterolemie veroorzaken. Deze voorwaarde is de belangrijkste oorzaak van coronaire hartziekten, hetgeen leidt tot hartaanvallen. Er zijn verschillende vormen van cholesterol in het bloed, degenen zijn vooral gericht op low-density lipoproteïne en high-density lipoprotein.

Cholesterol en cholesterolgehalte

U wilt dat uw high-density lipoprotein niveau hoog blijven en uw low-density lipoprotein niveau te laag blijven. Dit komt omdat een hoge, high-density lipoprotein niveau zorgt voor de afvoer van cholesterol uit plaques, die u zal beschermen tegen hartaanvallen. De low-density lipoprotein niveau, moet echter laag blijven of anders kan het cholesterol opbouw in de bloedvaten veroorzaken en leiden tot een beroerte, hartaanval of hart-en vaatziekten. Om deze reden, moet u de hoeveelheid vet en cholesterol je verbruikt kijken.

Verzadigd vet en cholesterol

Dit vet is een van de belangrijkste bijdragers dieet hoog cholesterol. Verzadigd vet is van nature in vlees, zuivel en kaas. De American Heart Association beveelt aan dat u niet meer dan 7 procent van je dagelijkse calorie-inname van verzadigde vetten verbruikt. Bijvoorbeeld als uw dagelijkse calorie-inname is 2.000 calorieën, moet je niet meer dan 140 calorieën in zat vet, of ongeveer 16 g verbruikt.

Trans vet en cholesterol

Transvet is vet dat is gegaan door een industrieel proces, dat waterstof bijdraagt ​​aan plantaardige olie om het meer solide te maken. Transvet verhoogt niet alleen de slechte cholesterol, maar het verlaagt het goede cholesterol. Het eten van trans vet kan het risico op hart-en vaatziekten en beroerte verhogen. Je moet transvet te vermijden zoveel mogelijk, maar als je verbruiken niet meer dan één procent van je dagelijkse calorie-inname te consumeren in transvet.

Related