Kennis

Soorten meidoorn bomen die eetbare bessen produceren


Soorten meidoorn bomen die eetbare bessen produceren

De meidoorn of Crataegus, maakt deel uit van de roos familie, die een grote verscheidenheid en soorten bomen en struiken en is vaak bekend als de boom mei. Hun stoerheid maakt ze ideaal voor bossen en hagen, terwijl de kleinere soort van struiken zijn geschikt voor in de tuin. Ofwel loofbos of semi-evergreen, de meidoorn produceert groene bladeren, witte of diep roze bloemen en herfst vruchten. Hoewel de bessen zijn uitstekend voedsel voor vogels, als rauw gegeten kunnen ze lichte maagklachten veroorzaken bij de mens, tenzij gebruikt in conserven en voor medicinale doeleinden.

Monogyna

Soorten meidoorn bomen die eetbare bessen produceren

De meest voorkomende vorm van meidoorn, de monogyna, is een afgeronde loofboom met tal van doornen die op grote schaal groeit in de Britse Eilanden. Geschikt als een haag, produceert witte bloemen, gevolgd door donkere rode bessen. Elke vrucht bevat een grote steen in het midden en heeft een licht zoete, maar bittere nasmaak. Volgens het land loversâ € ™ website, kan de bessen, die ook worden genoemd haws worden gebruikt in conserven of haw bessen wijn. Zij adviseren ook dat iedereen die lijden aan een hart- of bloedsomloop om medisch advies dienen in te winnen voordat de consumptie van de bessen.

Binnenland

Soorten meidoorn bomen die eetbare bessen produceren

Een andere meidoorn inheems aan Groot-Brittannië en Ierland, de midland soort is een afgeronde, netelige loofboom met groene bladeren vaak als een haag of sierboom. De bloemen zijn wit, roze of scharlaken en ze worden gevolgd door de briljante rode rozenbottels, of bessen, met twee stenen, die populair is bij vogels. Volgens de Britse-bomen, deze bloemen en vruchten best in de volle zon. De bessen die rijp zijn in oktober kunnen worden gebruikt om gelei, wijnen, likeuren en ketchup te maken.

Cockspur Thorn

Soorten meidoorn bomen die eetbare bessen produceren

Een verscheidenheid van kleine doornloze meidoorn met dramatische oranje of rode bladeren in de herfst, de cockspur doorn produceert donker rode bessen, die duren tot de winter. Hoewel behoud tuin park suggereert dat de vrucht is eetbaar, het is meer geschikt is als voedsel voor dieren. Zoals met veel van de haagdoornbessen worden de vruchten best gebruikt bij het maken van wijn of andere culinaire toepassingen.

Chinese meidoorn

Soorten meidoorn bomen die eetbare bessen produceren

De Chinese meidoorn, pinnatafida, is een kleine boom die witte bloemen produceert in het late voorjaar, gevolgd door heldere rode bessen die zowel zoet en zuur. Volgens Steven Foster, hebben de vruchten lange tijd gebruikt in de Aziatische en Europese kruidengeneeskunde. Modern onderzoek heeft aangetoond dat deze vrucht kan de bloeddruk verlagen en het cholesterolgehalte, en andere medische toepassingen.

Related