Kennis

How to Get Rid van Roest op Pear Fruitbomen


How to Get Rid van Roest op Pear Fruitbomen


Pear latwerk roest is gemakkelijk te herkennen door de roest gekleurde vlekken die zich ontwikkelen op de bladeren van de perenboom in de vroege zomer. De vlekken worden groter naarmate het seizoen vordert. Tegen de herfst zal de perenboom veel van zijn bladeren verliest. En de vlekken (op de resterende of afgevallen bladeren) ontwikkelen grijs, latwerk-achtige harige gezwellen die de schimmel 'sporen zijn. Deze zijn gemakkelijk in de lucht en zal vrijwel zeker infecteren elke peer (of jeneverbes) bomen binnen 100 voet van de gastheer. De beste manier om zich te ontdoen van roest op pear fruitbomen is om weg te snoeien geïnfecteerde weefsel. Er zijn geen fungiciden gepland voor gebruik op peren latwerk roest.

1 Snoei alle bladeren die roest-gekleurde vlekken te ontwikkelen. Om de verspreiding van de schimmel te voorkomen, moet deze bladeren worden gesnoeid vóór medio augustus, wanneer sporen van de schimmel 'beginnen te ontwikkelen.

2 Snoei alle twijgen die gallen op hun bases, een symptoom van een ernstig aangetaste boom te ontwikkelen.

3 Verzamel alle gesnoeid materiaal onmiddellijk, plaats deze in een plastic zak en gooi het weg. Niet compost besmet plantmateriaal. De schimmel zal nog ontwikkelen, zelfs nadat het is verwijderd uit de boom.

Related