Kennis

Hoe maak je een run-in horse shelter bouwen


Hoe maak je een run-in horse shelter bouwen


Paarden vereisen incidentele bescherming tegen wind, regen en sneeuw. De meeste dieren, waaronder paarden, kan een verscheidenheid aan koud, warm of nat weer weerstaan. Toch zal extreem noodweer of een verlengde periode van slecht weer zelfs de meest geharde paard rijden om bescherming te zoeken. Een run-in shelter of driezijdige schuur is een perfecte oplossing voor het afschermen van paarden uit de elementen.

1 Bepaal de locatie van het gebouw. Drainage is belangrijk, dus indien mogelijk, bouwen op hoge grond aan te moedigen runoff om weg uit het asiel stromen. Grade het gebied en bouwen met grind en bovengrond als bouwen in een lage plek. Indien mogelijk, te bouwen in een open gebied van het vrije verkeer te bevorderen en te voorkomen dat paarden uit gevoel gevangen.

2 Plaats de opening van de opvang verwijderd van de heersende winden. Met slechts drie wanden, één zijde blootgesteld aan de elementen. Andere factoren zijn onder meer de locatie van de bomen, reeds bestaande drinkbakken of brandkranen en middagzon.

3 Laat 12 voet bij 12 voet per paard bij het ​​ontwerpen van de afmeting van de loods. Het laagste gedeelte van de hal (achterkant) dient minimaal acht voet lang zijn. De opening (voorzijde) moet niet minder dan 10 voet lang.

4 Begin met het ondersteunen van berichten. Een 6-6 post is een gemeenschappelijke keuze. Begraaf de posten 3-5 voeten in de grond op basis van locatie. Een paalgat graafmachine kan worden gebruikt om de gaten te graven. Nail twee bij vier platen aan de steunkolommen horizontaal, die zijn afgedekt door een buitenbeplating. De platen kunnen 2-4 voeten uit elkaar geplaatst worden op basis van persoonlijke keuze.

5 Bevestig gevelbeplating en het dak materiaal. Metaal, aluminium of golfplaten werkt goed op de buitenkant van de posten en het kader. Hout kan worden gebruikt, maar kost meer en vereist meer onderhoud. Soorten metalen gevelbekleding zijn weinig onderhoud, niet rotten en zijn gemakkelijk te reinigen. Echter, omdat de paarden kunnen schoppen door de gevelbeplating schade veroorzaakt, de schuur moet worden bekleed met een minimum van 3/4-inch multiplex of twee-inch boards ongeveer vier tot vijf voet van de muren.

6 Gebruik hetzelfde metaal van de keuze voor het dak. Spijker de metaal om de twee-by-fours die dwars over het plafond. Shingles kunnen worden gebruikt, maar meer arbeid en onderhoud. Als gordelroos gewenst zijn, zou multiplex moeten worden genageld aan de twee-by-fours aan gordelroos bevestigen.

Related