Kennis

Hoe maak je een Aziatische Pear Tree Plant


Hoe maak je een Aziatische Pear Tree Plant


Aziatische peren hebben een duidelijke gelijkenis met appels in vorm en smaak, tot het punt dat sommige mensen zelfs noemen ze "apple peren." Hoewel Aziatische peren zal meestal zelf-bestuiven, het planten van twee perenbomen binnen ongeveer 15 voet zal zorgen voor overvloedig bestuiving en een overvloedige oogst peer. Met een zorgvuldige voorbereiding van de grond en attente snoeien, zal een Aziatische pear tree bloeien en produceren van zoete en heerlijke peren fit voor het plukken in de vroege herfst. Plant Aziatische perenbomen in het voorjaar na de bodem opwarmt.

1 Bereid de planten gebied door het verspreiden van het zeil in de buurt van het graven plek om het vuil u verwijderen uit het gat te houden. Gebruik een schep om een ​​gat dat diep genoeg om de peer boom te planten op dezelfde diepte als het groeide in de tijdelijke container graven. Graaf het gat ongeveer twee keer zo breed als de root-systeem, zodat u de wortels in het gat te verspreiden.

2 Combineer een deel compost tot twee delen bodem op het zeil en meng de twee mediums samen grondig met je handen.

3 Verwijder de Aziatische peer boom uit de verpakking en plaats deze in de voorbereide gat voorzichtig. Spreid de wortels in het gat horizontaal, zodat ze volledig contact met de bodem.

4 Vul het gat rond de wortels met de compost en grondmengsel, vult het gat naar boven. Aanstampen van de bodem stevig met je handen om eventuele luchtbellen te verwijderen. Water de Aziatische perenboom grondig en wacht terwijl het water trekt in de bodem. Voeg extra grond rond de boom als de bodem zinkt na drenken.

5 Snoei van de perenboom direct na het planten. Maak de boom tussen de 2 en 2,5 voet hoog en clip uit elke zijtak om slechts één stam te laten groeien rechtstreeks uit de bodem. Deze ernstige snoeien zal de wortels en de bovenste delen in staat stellen om gelijkmatig en tegelijkertijd groeien.

6 Houd de boom gelijkmatig afgezwakt tijdens het eerste groeiseizoen om ervoor te zorgen het heeft een gunstige start. Zorg voor 1 inch water per week als de regen niet valt.

7 Bemest de perenboom met 1/2 kopje kunstmest na merkbare groei begint. Strooi de meststof over de grond, die een 2-foot-wide area, 6 inches afstand van de stam. Breng 2 kopjes meststof voor de Aziatische peer daarna elk voorjaar. Werk de meststof in de grond met de de hand rake en water de boom.

8 Snoei de perenboom zorgvuldig tijdens het eerste groeiseizoen. Kies drie belangrijkste leiders om te groeien, kiezen stammen die groeien uit in tegengestelde richting van het centrum van de boom. Verwijder alle andere stengels boven deze drie leiders en laat tot vier scheuten te groeien onder de leiders.

9 Snoei de Aziatische perenboom voor de tweede keer na de eerste winter. Bezuinigen de drie leiders op 2 voeten. Laat de vier scheuten onder de leiders om te groeien, maar verwijder eventuele extra scheuten die worden weergegeven. Aan het einde van elke winter, bezuinigen leiders tussen 2 en 2,5 voet naar nieuwe groei laten. Laat de zijtakken te lang blijven en zij zullen uiteindelijk buigen met het gewicht van de peren voor de oogst.

Related